ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти 33 китайських компаній

Вашингтон вважає, що вони брали участь у репресіях проти уйгурів, а також пов'язані зі створенням зброї масового ураження.

США ввели санкції проти 33 китайських компаній
Фото: 2000.ua

Міністерство торгівлі США оголосило про введення нових санкцій проти окремих китайських компаній та урядових організацій. На сайті міністерства оприлюднено два нові санкційні списки.

До першого увійшли Інститут судової експертизи Міністерства громадської безпеки КНР і вісім китайських юридичних осіб.

Зазначається, що вони є співучасниками порушень прав людини і зловживань, скоєних під час китайської кампанії репресій, масових незаконних затримань, примусової праці і високотехнологічного спостереження за уйгурами, етнічними казахами та іншими членами мусульманських меншин в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі.

У міністерстві повідомили, що ці відомства і юрособи доповнять створений у жовтні 2019 року санкційний список, в якому за тими самими звинуваченнями вже перебувають 28 китайських компаній.

До другого списку санкцій увійшли 24 урядові і комерційні китайські організації, "що здійснюють діяльність, яка суперечить національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів".

Нагадаємо, раніше Сенат США схвалив законопроєкт, який може призвести до виключення китайських компаній з лістингу на фондових біржах Штатів. Це може торкнутися таких найбільші компанії КНР, як Alibaba Group Holding Ltd. і Baidu Inc.

Ці організації базуються в Китаї, Гонконгу і на Кайманових островах.

У міністерстві пояснили, що вони імпортують зі США товари і технології, і зрештою пов'язані зі створенням зброї масового ураження і технологій військового призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram