ГоловнаСуспільствоЖиття

Наєв анонсував масштабні військові навчання в кінці літа

Після закінчення військових навчань Командування Об'єднаних сил буде вважатися таким, що готове до виконання завдань у повному обсязі.

Наєв анонсував масштабні військові навчання в кінці літа
Сергей Наев
Фото: mil.gov.ua

Командування Об'єднаних сил ЗСУ зараз проходить завершальний етап злагодження і планує відпрацювати всі нюанси нової системи управління під час навчань в кінці літа - початку осені.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

"Командування Об'єднаних сил - це той орган, який буде здійснювати управління застосування Збройних сил, іншими складовими сектору безпеки і оборони в разі масштабного вторгнення в Україну або будь-яких інших локальних конфліктів. Зараз командування Об'єднаних сил проходить завершальний етап злагодження, тобто підготовки до управління. Ми виконуємо окремі локальні завдання і в кінці літа - початку осені відбудуться великі навчання, під час яких ми будемо повним чином здійснювати управління відповідними угрупованнями військ", - сказав Наєв агентству Укрінформ.

Він пояснив, що після завершення військових навчань Командування Об'єднаних сил буде вважатися таким, що готове до виконання завдань в повному обсязі.

Наєв не виключив, що в разі прийняття відповідного рішення Командування ОС ЗСУ, можливо, отримає функцію управління Операцією Об'єднаних сил на сході України.

Нагадаємо, Сергій Наєв призначений Командувачем Об'єднаних сил ЗСУ 28 березня 2020 року. З березня 2018 по травень 2019 він командував операцією на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram