ГоловнаСуспільствоЖиття

Померла вдова Параджанова

Їй був 81 рік.

Померла вдова Параджанова
Фото: facebook.com/slava.shmyrov

У Києві у віці 81 року померла Світлана Іванівна Щербатюк-Параджанова, вдова режисера Сергія Параджанова.

Про це повідомив кінотеатр "Ліра" у фейсбуці.

"На жаль, змушені повідомити сумну звістку. Сьогодні, 6 червня 2020 року, відійшла у вічність Світлана Щербатюк - дружина Сергія Параджанова", - йдеться у повідомленні.

У кінотеатрі процитували мистецтвознавця Оксану Мусієнко, яка у публікації "Роздуми над книжкою Сповідь" згадує про своє знайомство зі Світланою Іванівною:

"Світлана ніколи не була "колишньою". Навіть коли вони офіційно розлучилися, вона залишилася для Сергія матір'ю його улюбленого сина Сурена. І головне, її любов і підтримку він відчував усі роки ув'язнення. Може, без них він і не вижив би. Я про себе називала Світлану "декабристкою". Так, їй було що втрачати, коли вона відверто і неоднозначно заявила про те, що не збирається рвати відносини з батьком свого сина. Вона втратила роботу в університеті, де викладала російську для іноземців, стала "невиїзною". Але вона не припинила листування з ув'язненим, не перестала передавати у зону посилки і, головне, битися в усі двері, щоб хоч якось полегшити долю Сергія".

Світлана Щербатюк-Параджанова була філологом і педагогом. За інформацією російського кінознавця В'ячеслава Шмирова, причиною смерті став повторний інсульт.

Вона пережила Параджанова на 30 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram