ГоловнаСуспільствоЖиття

Внутрішні авіаперельоти в Україні можуть відновити з 5 червня

Міжнародні перевезення запрацюють з 15 червня.

Внутрішні авіаперельоти в Україні можуть відновити з 5 червня
Фото: Facebook Ukraine International Airlines UIA

Внутрішні авіаперельоти в Україні зможуть відновитися з 5 червня. Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пишуть "Українські новини".

"З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти... Також ми хочемо, щоб з 5 червня кафе і ресторани почали приймати відвідувачів всередині закладів", - сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що подальші ослаблення карантинних обмежень можливі завдяки стабільній епідеміологічній ситуації в низці областей.

При цьому збережуться правила дотримання соціальної дистанції і дезінфекції. Також чинним залишається план відновлення міжнародних авіаперевезень з 15 червня.

Нагадаємо, що міжнародне авіасполучення в Україні було припинено з 17 березня. 27 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що пасажирські авіаперельоти попередньо планують відновити з 15 червня.

Авіакомпанія МАУ заявила, що планує відновити середньомагістральні рейси в інші країни з 15 червня, а далекомагістральні - з квітня 2021 року.

Столичний аеропорт ім. Сікорського повідомив, що його рейси відновлюють з 16 червня. Напрями, для яких відновлюють авіасполучення вже з 16 червня: Belavia - Мінськ, LOT - Варшава, WizzAir - Біллунд (Данія), Афіни (Греція), Берлін (Німеччина), Вільнюс (Литва), Нюрнберг (Німеччина), Ларнака (Кіпр), Відень (Австрія), Бремен (Німеччина), Рига (Латвія), Лісабон (Португалія), Ганновер (Німеччина), Гданськ (Польща).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram