ГоловнаСуспільствоЖиття

Столичний аеропорт ім. Сікорського заявив про відновлення міжнародних рейсів з 16 червня

Про готовність відновити рейси повідомили чотири компанії.

Столичний аеропорт ім. Сікорського заявив про відновлення міжнародних рейсів з 16 червня
Фото: facebook.com/airportkiev

Рейси з міжнародного аеропорту "Київ" ім. Сікорського відновлюють із 16 червня. Про це повідомили на сторінці аеропорту у Facebook.

Напередодні міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що з 15 червня відновлюють міжнародне і внутрішнє авіасполучення.

"Ми відкриваємо напрямки за двох умов: перша - якщо країни відкриваються і для нас, друга - епідеміологічна ситуація покращилася", - повідомив Криклій.

Про свою готовність відновити міжнародні рейси вже з 16 червня з аеропорту ім. Сікорського повідомили авіакомпанії Belavia, LOT, WizzAir, "Мотор Січ" (рейс у Запоріжжя).

"Напрямки, за якими відновлюють авіасполучення вже з 16 червня: Belavia - Мінськ, LOT - Варшава, WizzAir - Біллунд (Данія), Афіни (Греція), Берлін (Німеччина), Вільнюс (Литва), Нюрнберг (Німеччина), Ларнака (Кіпр ), Відень (Австрія), Бремен (Німеччина), Рига (Латвія), Лісабон (Португалія), Ганновер (Німеччина), Гданськ (Польща)", - йдеться в повідомленні аеропорту.

Нагадаємо, що міжнародне авіасполучення в Україні було припинено з 17 березня. 27 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що пасажирські авіаперельоти попередньо планують відновити з 15 червня.

Авіакомпанія МАУ заявила, що планує відновити середньомагістральні рейси в інші країни з 15 червня, а далекомагістральні - з квітня 2021 року.

Посол України в Австрії Олександр Щерба заявляв, що Австрія і Україна можуть відновити авіасполучення після вівторка, 23 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram