ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кількість жертв нового коронавірусу перевищила 490 осіб

Хворих вже понад 24 300 чоловік.

Кількість жертв нового коронавірусу перевищила 490 осіб
Фото: EPA/UPG

Кількість загиблих від "уханського" коронавірусу перевищила 490 осіб. За 4 лютого Національна комісія охорони здоров'я Китаю зареєструвала 65 смертей. Це найбільша кількість загиблих за одну добу, пише Reuters.

На материковій території Китаю підтвердили 3887 нових випадків зараження, а їх загальна кількість становила 24 324 пацієнти. Коронавірус підтвердився у 10 пасажирів круїзного лайнера у Японії. Він знаходиться на карантині, медики продовжують перевірку інших пасажирів і екіпажу.

Тих, у кого вже виявили інфікування, госпіталізували, ті 3700 осіб, хто залишилися на лайнері, не можуть покидати борт корабля протягом 14 днів.

"Я хочу подбати про здоров'я пасажирів і членів екіпажу і докласти усих зусиль для запобігання поширенню вірусу", - заявив міністр охорони здоров'я Катсунобу Като.

Повідомляють, що коронавірус знайшли у людей у 27 країнах і регіонах поза материковим Китаєм. Міністр закордонних справ КНР Ван Ї повідомив, що "є впевненість нарешті перемогти у цій війні стримування" вірусу. Він заявив, що рівень смертності від спалаху коронавірусу на сьогодні складає менше за 2,1%, що набагато нижче, ніж у інших великих епідемій.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я зареєструвала 27 випадків передачі нового коронавірусу 2019 nCoV від людини до людини поза Китаєм.

За даними ВООЗ, вважати цей спалах пандемією поки не можна, його називають епідемією з "множинними вогнищами"

В Україні немає підтверджених випадків інфікування, тест-системи ддля діагностики китайського коронавірусу повинні доставити 5 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram