ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У КМДА заявили, що в середньому по Києву немає дефіциту місць у дитсадках

"Середня температура по палаті" - 1,7 місця на дитину.

У КМДА заявили, що в середньому по Києву немає дефіциту місць у дитсадках
Фото: valentinkstudio.com.ua

У Київській міськадміністрації заявили, що кількість місць у дитсадках Києва в 1,7 разу більша від потреби, а дефіцит є тільки в трьох районах - Голосіївському, Дарницькому та Святошинському.

Про це написала директорка департаменту освіти і науки КМДА Олена Фідонян у статті на ZN.ua.

"Це звучить фантастично, але загалом на січень 2020 року в садках Києва кількість вільних місць в 1,7 разу перевищувала потребу киян. І це "середня температура по палаті", - заявила вона.

На її думку, є два виходи з цієї ситуації: заповнювати вільні місця в садочках за рахунок дітей з сусідніх районів або закривати одні садки і спрямовувати гроші на розвиток інших дошкільних закладів.

Фідонян також заявила, що лише 57% вихованців відвідують дитячі садки щодня, тобто "в середньому в місті щодня в садочках порожніми є близько 30 тисяч ліжечок".

"У трьох районах з високими показниками наповнюваності садків (Голосіївському, Дарницькому та Святошинському) було виявлено 1380 дітей, які більш ніж два місяці не відвідували дошкільного закладу. Тоді як загалом у черзі стоять близько 1800 киян", - повідомила чиновниця.

Вона робить висновок, що "лише окремі мікрорайони, які активно забудовуються, вимагають нових дитсадків, оскільки наше звичайне людське бажання водити дитину в садок у дворі хотілося б задовольнити для кожного".

За даними Фідонян, черга в садочки за останні шість років скоротилася з 14 тисяч дітей до 1,8 тисячі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram