ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві цього року було близько 3,3 тис. звернень про домашнє насильство

Найбільше звернень було в Дарницькому районі.

У Києві цього року було близько 3,3 тис. звернень про домашнє насильство
Фото: sdecoret/Depositphotos

У січні 2020 року в Києві надійшло в поліцію і соцслужби близько 3,3 тис. звернень щодо домашнього насильства. Про це повідомив пресцентр КМДА.

"Згідно зі зведеною інформацією від поліції, районних соціальних служб і Київського міського центру роботи з жінками, за минулий місяць зафіксовано 3 336 звернень щодо домашнього насильства. Найбільше звернень надійшло в Дарницькому районі (305), найменше - у Печерському (18)", - сказано в повідомленні.

Зазначають, що протягом цього періоду Київський міський центр роботи з жінками отримав 315 звернень з приводу домашнього насильства, з них від жінок надійшло 300, а від чоловіків - 15.

Також у Києві зафіксовано 36 випадків домашнього насильства над дітьми, 6 кривдників спрямовано на проходження корекційних програм. За цей самий період поліція зафіксувала 1 689 звернень щодо домашнього насильства, з яких підтвердився 1 171 випадок.

Правоохоронці оформили 351 терміновий припис, що забороняє кривдникові наближатися до потерпілого або перебувати в одному місці на термін до 10 діб. Також складено 479 протоколів щодо кривдників.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року суд виніс перший у Києві вирок за домашнє насильство. 33-річного чоловіка, який систематично знущався над дружиною, заарештували на три місяці.

У жовтні поліція анонсувала запуск груп реагування на домашнє насильство по всій Україні. Також буде створено загальнонаціональну базу даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram