ГоловнаСуспільствоЖиття

Заступник секретаря РНБО виступив за створення приватних військових кампаній

Допомогти фронтовикам і надалі займатися тим, що вони вміють робити, й отримувати за це гроші.

Заступник секретаря РНБО виступив за створення приватних військових кампаній
Сергей Кривонос
Фото: Макс Требухов

Заступник секретаря РНБО генерал-майор Сергій Кривонос виступив за створення приватних військових кампаній, які можуть допомогти фронтовикам, котрі не зуміли себе реалізувати, й надалі займатися тим, що вони вміють робити якісно, й отримувати за це гроші та визнання держави. Про це Кривонос розповів в інтерв'ю ресурсу "Факти".

"Існує чимала кількість успішних приватних військових компаній. У нас десятки тисяч людей повернулися з фронту, але в мирному житті виявилися нікому не потрібними. Хоча не ті, хто захищав це суспільство, повинні підлаштовуватися під нього, а суспільство має надати їм підтримку. Приватна військова компанія - це громовідвід, який дозволить допомогти фронтовикам, котрі не зуміли себе реалізувати, продовжити займатися тим, що вони вміють робити якісно, отримувати за це гроші та визнання держави", - зазначив Кривонос.

За його словами, військові, які повернулися з фронту, зможуть застосувати свої вміння, забезпечуючи безпеку різних об'єктів і структур.

"У Сполучених Штатах приватні військові компанії створюють для того, щоб сотні тисяч демобілізованих військових не створювали проблем державі. А в нас атовців не беруть на роботу, тому що вони токсичні та непередбачувані. Створення ПВК дозволить вирішити цю проблему", - підкреслив генерал-майор.

Нагадаємо, раніше Кривонос повідомляв, що розробляється проєкт закону про територіальну оборону. За його словами, територіальна оборона - найефективніший шлях підтримки стабільності в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram