ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові неадекватний чоловік намагався підпалити два відділення поліції і СІЗО

Про спроби підпалу він сам повідомив поліцію, представившись Наполеоном.

У Львові неадекватний чоловік намагався підпалити два відділення поліції і СІЗО
Фото: lv.npu.gov.ua

У понеділок уранці в центрі Львова поліцейські затримали 40-річного місцевого жителя, водія автомобіля Mercedes S500, якого підозрюють у спробі підпалу брами Львівського СІЗО, а також двох відділків поліції - Галицького на вул. Мартовича і Шевченківського на вул. Академіка Кучера.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Представник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Мирослав Демків розповів, що сьогодні вранці близько 07:30 невідомий на автомобілі під'їхав до воріт Львівського СІЗО, кинув під ворота автомобільну шину і підпалив її, після чого сів в автомобіль і поїхав. На місце події викликали вогнеборців, вогонь загасили. Про інцидент повідомили поліцію.

Пізніше до правоохоронців звернувся сам палій.

"Чоловік представився Наполеоном і повідомив, що він зараз перебуває в 88-му номері одного з готелів у центральній частині міста. Він розповів, що вчинив три підпали. Туди ж одразу направили екіпаж", - розповів командир взводу патрульної поліції Олександр Савицький.

У номері підозрюваного не виявили, але його автомобіль стояв біля готелю. Пізніше чоловіка все ж затримали - на проспекті Свободи в центрі міста. Під час затримання він поводився неадекватно і агресивно - пересів на пасажирське сидіння і закрився в автомобілі.

"Була реальна загроза життю і здоров'ю поліцейських, тому прийняли рішення розбити вікно. Водій намагався втекти, але його відразу затримали. Під час візуального огляду автомобіля виявили дві шини в багажнику й одну в салоні", - пояснив Савицький.

Фото: zaxid.net

У поліції уточнили, що відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання - штраф від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до п'яти років.

Фото: zaxid.net

Нагадаємо, раніше у Львові спалили автомобіль Mitsubishi Colt, який належав львівській кореспондентці української служби "Радіо Свобода" Галині Терещук і її чоловікові, журналістові Василю Терещуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram