ГоловнаСуспільствоПодії

Полковник Міноборони організував схему розкрадань державних коштів на "Антонові"

Підприємству завдано збитків на суму понад 5 млн грн.

Полковник Міноборони організував схему розкрадань державних коштів на "Антонові"
Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідники СБУ викрили полковника Міністерства оборони, який організував схему розкрадання і привласнення коштів державного підприємства "Антонов". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Укладалися фіктивні цивільно-правові договори про виконання робіт для визначення технічного стану літаків, що прибувають на ремонт. Виявилося, що жодних перевірок не проводили, а літаки передавали з підробленими сертифікатами безпеки, що могло призвести до аварій і людських жертв.

У результаті цих дій стратегічному підприємству оборонного комплексу заподіяно збитків на понад 5 млн грн.

Правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Під час обшуків були виявили проєкти і чернетки цивільно-правових угод, фіктивні документи про їх виконання, комп'ютери і носії інформації, на яких готували «липові» угоди, копії документів фізичних осіб з-поміж співробітників військового представництва та інших цивільних осіб, на яких без їхнього відома укладали угоди.

Також виявлено записи «чорної» бухгалтерії тіньових оборудок, документи про виведення незаконно отриманих коштів в одній з країн Західної Європи. Зараз слідчі оголосили зловмисникові про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Перевіряють також можливу причетність до угоди інших посадових осіб Міноборони.

Нагадаємо, в травні 2019 року у виробничому підрозділі "Укрзалізниці" виявили розкрадань на 50,9 млн грн.

За результатами позапланової перевірки діяльності компанії з 1 січня по 31 жовтня 2018 року встановлено, що керівництво підрозділу виписувало незаконні премії своїм працівникам на оздоровлення в розмірі двох окладів двічі-тричі на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram