ГоловнаПолітика

Італія надала спецтехніку і спорядження для ліквідації наслідків повеней, - Аваков

Літак з обладнанням для ДСНС прибуде до Івано-Франківська сьогодні ввечері.

Італія надала спецтехніку і спорядження для ліквідації наслідків повеней, - Аваков
Фото: mvs.gov.ua

За зверненням Посольства України в Римі Італія вирішила надати гуманітарну допомогу рятувальникам, які ліквідують наслідки повеней у західних регіонах України.

Про це інформує пресцентр Міністерства внутрішніх справ.

"Відповідне спорядження і спецтехніку; помпи, обладнані комплектом рукавів, мобільні генератори, рятувальні троси, квадрокоптер, каркасні намети з підігрівом на 10 осіб, костюми для підводних рятувальних операцій, надувні човни з моторами, 4-місні катамарани, рятувальні жилети і шоломи, портативні радіостанції та інше - будуть застосовувати рятувальники ДСНС для ліквідації наслідків руйнівних повеней", - йдеться в повідомленні.

Голова МВС Арсен Аваков подякував за співпрацю та допомогу міністру закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

"Протягнути руку допомоги другу у важкі часи - це справжнє співробітництво! Тільки так можна подолати біду, від COVID-19 до руйнівних повеней", - написав український міністр у своєму твіттері.

Також Арсен Аваков повідомив, що літак з обладнанням для ліквідації наслідків повеней на Заході України, переданим Україні Італією, прибуде увечері 29 червня в Івано-Франківськ.

Нагадаємо, на початку весни Україна передала Італії дві партії гуманітарної допомоги для боротьби з коронавірусом. На початку квітня 20 українських лікарів вирушили до Італії на два тижні допомагати італійським медикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram