ГоловнаПолітика

Рада цього тижня розгляне закон про гральний бізнес

Також розглянуть законопроєкти, які стосуються медреформи.

Рада цього тижня розгляне закон про гральний бізнес
Фото: ukrainegaming.com.ua

Верховна Рада України на цьому пленарному тижні розгляне закон про гральний бізнес.

Про це на погоджувальній раді заявив спікер Дмитро Разумков, передає кореспондент LB.ua.

"Цього тижня буде розглянуто багато питань. Одне з перших - це питання про так званий гральний бізнес. Його багато місяців готувала робоча група в Офісі президента і в профільному комітеті. Ці дві інституції є головними промоутерами цієї ініціативи. Я сподіваюся, що ми зможемо ефективно витратити час під час розгляду цього законопроєкту", - заявив він.

Також спікер анонсував розгляд "великої кількості інших законопроєктів, пов'язаних з медичною реформою... Економічні закони, соціальні закони й освітні".

Своєю чергою, заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко запропонував у п'ятницю під час години запитань до уряду заслухати прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про ситуацію з ліквідацією наслідків повені на Заході України.

Нагадаємо, з 20 грудня в Україні почали централізовано закривати всі нелегальні гральні заклади.

У січні Рада прийняла в першому читанні документ про легалізацію грального бізнесу. Він передбачає розміщення казино в п'ятизіркових готелях, а ігрових автоматів - у готелях 3-5 зірок. Регуляція в цій сфері здійснюватиметься державним колегіальним органом, діяльність якого координуватиметься Кабінетом Міністрів.

Якщо закон буде прийнято, то до Бюджетного, Податкового, Кримінального кодексів та КУпАП необхідно буде внести зміни, а закони "Про заборону грального бізнесу в Україні" та "Про державні лотереї в Україні" перестануть діяти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram