ГоловнаПолітика

Центр Разумкова: за Зеленського готові проголосувати 35% українців, за Бойка - 20%

П'ятий президент Петро Порошенко набрав би 16% голосів.

Центр Разумкова: за Зеленського готові проголосувати 35% українців, за Бойка - 20%
Фото: EPA/UPG

Якби вибори президента України проходили найближчим часом, то 35% українців, які вже визначилися з кандидатом і пішли б на вибори, у першому турі голосували б за Володимира Зеленського. 20% віддали б голос за співголову фракції ОПЗЖ Юрія Бойка і 16% – за співголову фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка.

Такі дані опитування, проведеного з 17 по 24 червня, опублікував Центр Разумкова.

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко набрала б 8% голосів, лідер партії "Сила й честь" Ігор Смешко – 4%, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко – 3%, заступник голови ВО "Свобода" Руслан Кошулинський – 2%, екснардеп від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул – 2%, лідер РПЛ Олег Ляшко – 1%.

"У випадку, якщо відбудеться другий тур президентських виборів і в нього, як у 2019 році, вийшли б Володимир Зеленський і Петро Порошенко, то за Зеленського проголосував би 41% респондентів або 70% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати, за Порошенка – відповідно 16% і 30%", – говориться в результатах соцопитування.

В опитуванні брали участь 2017 респондентів від 18 років з усіх регіонів України, окрім окупованих територій. Теоретична похибка не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Фото: razumkov.org.ua

Нагадаємо, що в опитуванні Центру Разумкова, який проводився в травні, за Володимира Зеленського готові були проголосувати 39,3% респондентів, а за Юрія Бойка – 13,9%. Петра Порошенко підтримали б 13,3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram