ГоловнаПолітика

Зеленський провів перше засідання Нацради реформ

"Для мене реформи - це можливість", - зазначив президент.

Зеленський провів перше засідання Нацради реформ
Нацсовет реформ
Фото: Офис президента

Президент Володимир Зеленський провів перше засідання Національної ради реформ за участю керівництва Кабінету Міністрів і Верховної Ради.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Відкриваючи засідання, Зеленський нагадав, що говорити про ефективність будь-якої реформи можна тільки в тому випадку, якщо вона є результативною.

"Будь-яка реформа – це перш за все результат. Коли ти йдеш вулицею і відчуваєш себе в безпеці. Коли ти приходиш додому, а в кишені є гроші, тобто ти заробляєш. Тому для мене реформи – це можливість", – сказав президент.

Він додав, що реформи також вимагають сміливості і швидких дій.

"Люди разом із владою побудують країну, у якій так хочеться жити. Ось про що реформи для мене", – сказав Зеленський.

Президент також наголосив на необхідності проведення судової реформи, оскільки, за його словами, в Україні є великий запит на справедливість і безпеку. Крім того, критично важливо зробити ефективною систему охорони здоров'я. Зеленський акцентував увагу на необхідності доступних кредитів для населення, реформування податкової системи, прискорення приватизації, відзначив позитивний прогрес у сфері діджиталізації й успіхи в області інфраструктури, зокрема – у реалізації проєкту "Велике будівництво".

"Реформи – це ще і про відповідальність. Хтось повинен нести відповідальність і давати результат. Тому я думаю, що це головне завдання для Національної ради реформ. Зробити все, щоби нам усім хотілося жити в Україні", – додав президент.

Нагадаємо, 23 червня Зеленський затвердив персональний склад Нацради реформ, який він сам очолює.

Нацрада реформ була створена у 2014 році за указом п'ятого президента Петра Порошенка. У документі зазначалося, що це – "спеціальний консультативно-дорадчий орган при президенті України з питань стратегічного планування, узгодження позицій щодо впровадження в Україні єдиної державної політики реформ і їх реалізації". Персональний склад Нацради затверджує президент.

Згідно з офіційною інформацією, у 2014–2018 роках відбулося 28 засідань Нацради, останнє – на початку березня 2018 року.

7 травня президент Зеленський призначив головою виконкому Нацради реформ Михайла Саакашвілі

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram