ГоловнаСуспільствоПодії

Після повені на заході України залишаються підтопленими 70 населених пунктів

Сили ДержНС продовжують відкачувати воду

Фото: dsns.gov.ua

Після повені на заході України залишаються підтопленими 70 населених пунктів у чотирьох областях, йдеться в оперативному зведенні ДержНС.

В Івано-Франківській області воду продовжують відкачувати в 42 населених пунктах (було 263). Залишаються підтопленими 267 будинків (було понад 13 тисяч) і близько тисячі присадибних ділянок (було 18 тисяч).

За добу співробітники ДержНС відкачали і відвели воду з 60 житлових будинків і господарських будівель та від 215 колодязів, розчистили близько 40 метрів доріг (з початку робіт - 9,5 км) і 150 метрів русел річок (з початку робіт - 3,32 км) . В області працюють зведені загони ДержНС з Волинської, Львівської, Рівненської та Хмельницької областей.

У Чернівецькій області в 19 населених пунктах (було 51) підтоплені 163 будинки, 277 підвалів, 679 присадибних ділянок.

Фото: dsns.gov.ua

У Львівській області ліквідували всі підтоплення житлових будинків, в двох населених пунктах (було сім) залишаються затопленими кілька підвалів і присадибних ділянок.

У Тернопільській області в семи населених пунктах підтоплені 42 житлових будинки і господарські будівлі, 34 підвали, 209 присадибних ділянок.

Фото: dsns.gov.ua

Фото: dsns.gov.ua

Нагадаємо, що через сильні дощі в червні 2020 року вийшли з берегів річки Карпатського регіону. В результаті були підтоплені 10 тисяч будинків, зруйновані 117 км автодоріг, 64 мости. Частково пошкоджено 500 км автодоріг і 135 мостів. Сума збитків наразі не підрахована.

Найсильніше постраждала Івано-Франківська область. Там загинули три людини.

Кабінет Міністрів виділив 672 млн на боротьбу з наслідками паводку і ще 82 млн гривень на фінансування сил МВС, задіяних в ній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram