ГоловнаСуспільствоПодії

П'яна компанія напала на бригаду швидкої допомоги у Львові

Лікарям розбили валізу з ліками.

В ніч з суботи проти неділі у Львові було скоєно напад на бригаду швидкої допомоги. Медики приїхали за викликом на вулицю Княгині Ольги. У під'їзді будинку вони зустріли п'яну компанію з семи осіб, які напали на лікарів і розбили валізу з ліками.

Про це повідомила пресслужба місцевої поліції.

Фото: Vira Olexiv

Що саме призвело до конфлікту, поліція не вказує. Однак встановлено, що молоді люди (чоловіки і жінки у віці 18-29 років) перебували у стані алкогольного сп'яніння, поводилися неадекватно і нецензурно висловлювалися.

Під час конфлікту з лікарями було пошкоджено ящик з медикаментами і розбиті ємності з ліками.

Правоохоронці склали на правопорушників два адміністративні протоколи за ст.173 (дрібне хуліганство) КУпАП, чотири - за ст.178 (поява в громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП та ще один - за ст.183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП.

Фельдшер Віра Олексів, яка входила у постраждалу бригаду, описала цей інцидент в одному з пабліків у фейсбуці.

"Ми з моїм лікарем, працюючи в нічну зміну, вирушили на виклик з приводу: "Непритомнів. Блювота. Алкогольне сп'яніння". Приїхали за адресою, передзвонили, спитали про стан хворого, на що нам відповіли: "Тобі що, 100 гривень дати , щоб ти піднялася?!". Відкриваємо двері під'їзду (ліфт не працює), квартира знаходиться на 9 поверсі! Доходимо до 8 поверху і бачимо - сидить чоловік і каже, що зламав ногу, коли спускався. Ми з лікарем оглядаємо пацієнта (за фактом просто підвернув ногу), спускаються з квартири сильно п'яні панянки і починають хамити і обзивати бригаду! Пацієнт зі "зламаною ногою" підривається і кидає у лікаря сумку з медикаментами (добре, що лікар встигає відхилитися), сумка розбита. Ми ледь встигли втекти!" - написала вона.

Пізніше конфлікт продовжився на вулиці. Одним з бешкетників був пацієнт, до якого приїхала бригада.

"Після трьох годин стояння і роботи з поліцією спускається ще одне п'яне бидло (як виявилося потім, це наш пацієнт з втратою свідомості) з камерою і починає знімати і далі обзивати весь склад бригади", - написала медик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram