ГоловнаПолітика

Росія у вересні може вторгнутися в Херсонську область, - генерал США

"Під час навчань на Кавказі вони оголосять гуманітарну кризу в Криму через воду, а потім скажуть, що у них немає вибору".

Росія у вересні може вторгнутися в Херсонську область, - генерал США
Фото: delfi.ee

Колишній командувач Збройними силами США в Європі генерал Бен Ходжес допустив, що у вересні Росія може вторгнутися в Херсонську область.

Про це він заявив у програмі "Насправді: мир", пише uatv.ua.

Ходжес нагадав, що в РФ проведе військові навчання "Кавказ-2020".

"Сили Російської Федерації мають намір провести навчання "Кавказ-2020". Тому в Південному військовому окрузі, поряд з Чорним морем і Україною, буде велика кількість військ, військового потенціалу", - сказав колишній командувач Збройними силами США.

Генерал пояснив, як навчання пов'язані з окупованих Кримом і браком там питної води.

"У них значна посуха через погоду, і тому що Україна правильно заблокувала воду, що надходить з річки Дніпро по Північно-Кримському каналу на півострів. Тож там проблема з водою. Це проблема, яка виникла через незаконну російську анексію", - зазначив він.

Ходжес допускає, що Росія може захопити дамбу в Херсоні.

"Сподіваюся, я помиляюся, але в мене є бачення (і це настільки типово для того, що Росія зробила в минулому), що під час навчань на Кавказі вони оголосять гуманітарну кризу в Криму через воду, а потім скажуть, що в них немає вибору. Вони повинні захопити дамбу в Херсоні на півночі, щоб дозволити воді повернуться до Криму", - припускає генерал.

Офіцер зазначив, що півострів дуже важливий для Москви, адже саме з портів окупованого Криму російські кораблі вирушають на підтримку злочинних режимів у Сирії та Лівії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram