ГоловнаПолітика

У Нідерландах поновилися засідання суду у справі MH17

Жоден з чотирьох обвинувачених до суду не з'явився.

Фото: скриншот онлайн-трансляції

У Нідерландах об 11 годині за київським часом відновився суд над Ігорем Гіркіним і іншими бойовиками, яких звинувачують у катастрофі пасажирського рейсу MH17 у 2014 році.

Як повідомляє "Укрінформ", жоден із чотирьох обвинувачених до суду не з'явився, але присутні захисники одного з них - підполковника ГРУ РФ Олега Пулатова.

Засідання цього тижня проходитимуть щодня.

У зв'язку з коронавірусом у залі суду і пресцентрі заборонено перебувати більш ніж 30 особам, а між суддями встановлені захисні екрани. Засідання транслюють в інтернеті.

Нагадаємо, в Нідерландах заочно судять росіян Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубінського (Хмурого), Олега Пулатова (Гюрзу) і українця Олександра Харченка (Крота). Їх звинувачують в організації доставки протиповітряної установки "Бук", якою збили MH17, з Росії, перевезення її територією, що контролювалася бойовиками "ДНР", і евакуації назад у Росію.

Суд почав розглядати справу про катастрофу "Боїнга", збитого в небі над Донбасом у 2014 році, на початку березня. Слухання проходять в особливо охоронюваному судовому комплексі "Схіпсхол" недалеко від однойменного міжнародного аеропорту Амстердама.

Попереднє засідання відбулося 23 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram