ГоловнаПолітика

Депутати зібрали 150 голосів для позачергового засідання Ради (оновлено)

Парламент розгляне постанову про продовження заборони на російські соцмережі.

Депутати зібрали 150 голосів для позачергового засідання Ради (оновлено)
Фото: kontaktis.ru

Народні депутати з ініціативи фракції "Голос" зібрали 156 підписів для проведення позачергового засідання Верховної Ради для розгляду постанови про продовження заборони на російські соціальні мережі.

Про це повідомив депутат фракції "Голос" і ініціатор постанови Роман Лозинський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Одна доба та 11 годин до часу Ікс. Зібрано 156 зі 150 необхідних підписів. Реєструю (підписні листи на проведення позачергового засідання, – ред.). Зброя окупанта – "ВКонтакте", "Однокласники", Mail.ru та інші російські сервіси – мають бути заборонені", – заявив Лозинський.

Оновлення. Спікер парламенту Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового засідання, повідомляється на сайті Ради. Підготовку до засідання доручено забезпечити керівнику апарату парламенту В'ячеславу Штучному.

Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів "Радіо Свобода" про те, що питання про продовження заборони російських соціальних мереж вже розглянуто.

"РНБО вже все зробила, чекайте указ президента", - сказав Данілов.

Нагадаємо, у 2017 році Петро Порошенко підписав указ, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Дія указу заблокувала доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Однокласники" в рамках обмежень, накладених на Mail.Ru Group. Заблоковані також сайти антивірусних компаній "Лабораторія Касперського" і DrWeb, а також доступ до всіх сервісів "Яндексу".

У лютому в Мінкультури повідомили, в Україні не будуть відновлювати доступ до заборонених російським соціальним мережам.

У квітні глава СБУ пропонував продовжити блокування російських соцмереж ще на три роки, а Рада Нацбезпеки і оборони підготував відповідний проєкт рішення

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram