ГоловнаПолітика

Профільний комітет Ради визнав доцільність розподілу Мінекоенерго

Експеримент з об'єднанням екології та енергетики не вдався.

Профільний комітет Ради визнав доцільність розподілу Мінекоенерго
Фото: menr.gov.ua

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування на засіданні в четвер визнав доцільним розділити Міністерство енергетики та захисту довкілля на два самостійні міністерства, як це було до осені 2019 року.

Про це повідомив голова комітету Олег Бондаренко у фейсбуці.

"На сьогоднішньому засіданні Екокомітету за участю представників Мінекоенерго, великої кількості громадських організацій було прийнято рішення про доцільність роз'єднання Міністерства енергетики та захисту довкілля України", - написав Бондаренко.

Міністерство енергетики та захисту довкілля було створено восени 2019 року на базі Міністерства екології та природних ресурсів, до якого приєднали Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

У січні 2020 року президент Володимир Зеленський заявив, що об'єднання деяких міністерств не виправдало себе і їх потрібно знову розділити.

Після цього розділили Міністерство ветеранів і тимчасово окупованих територій, а також Міністерство культури, молоді і спорту.

Нагадаємо, що зараз у Міністерстві енергетики та захисту довкілля немає міністра, його обов'язки виконує Ольга Буславець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram