ГоловнаПолітика

НАБУ збільшило суму збитків у підозрі Гладковському

Справа стосується закупівель вантажівок "Богдан" для армії.

Фото: Lb.ua

Національне антикорупційне бюро збільшило суму збитків, яку закидають колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

Гладковському закидають використання службового становища (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу) в інтересах компанії "Богдан Моторс", яка йому належить.

Слідство вважає, що він забезпечив внесення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана".

Фото: "Богдан"

Розмір збитків, завданих державі, спочатку оцінювали в 10,6 млн гривень, але після проведення експертизи його підвищили до 17,44 млн гривень.

Також Гладковського підозрюють у неправдивому декларуванні (ст. 366-1 Кримінального кодексу). За версією слідства, колишній чиновник не задекларував доходів дружини, отриманих від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці на загальну суму майже 165 тисяч доларів у 2016-2018 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram