ГоловнаПолітика

Топчиновників Одеської митниці викрили на "систематичних хабарах"

Затримано в.о. начальника відділу одного з митних постів.

Топчиновників Одеської митниці викрили на "систематичних хабарах"

Держбюро розслідувань спільно з Офісом генпрокурора та СБУ викрили посадовців Одеської митниці на систематичних хабарах.

Пресслужба ДБР повідомляє, що в.о. начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці затримано "під час отримання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)".

"За попередньою інформацією, посадові особи митниці вимагали та систематично отримували неправомірну вигоду за нестворення штучних перешкод під час розмитнення контейнерів, зокрема проведення додаткового огляду вантажу, який розмитнюється", - йдеться у повідомленні.

Слідчі ДБР затримали митника за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України під час отримання ним чергової частини хабара сумою 1300 доларів США.

Також слідчі ДБР перевіряють причетність до скоєних злочинів осіб керівного складу Одеської митниці.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому та його спільникам про підозру та обрання щодо них запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу генерального прокурора. Оперативний супровід - управління Служби безпеки України в Одеській області.

У разі доведення провини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram