ГоловнаПолітика

Рябошапка створює аналітичний центр "Інститут демократії та верховенства права"

І сам же його і очолить.

Рябошапка створює аналітичний центр "Інститут демократії та верховенства права"
Фото: Макс Левин

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка має намір очолити створений ним же аналітичний центр "Інститут демократії та верховенства права". Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"В Україні не вистачає аналітичних організацій, що займаються питаннями, пов'язаними з деолігархізацією та верховенством права. Це включає судову реформу, реформу кримінальної юстиції, зокрема, прокуратури, антикорупції. Я думаю, наступного тижня ми проведемо перші установчі збори наглядової ради, в яку хотіли б запросити шанованих і відомих у світі людей, не тільки українців. І поступово почнемо працювати", - розповів Рябошапка.

Основним завданням центру, за його словами, буде підготовка проєктів стратегій та планів дій для влади.

"Влада наразі пливе за течією і переважно спорадично і хаотично реагує на ті чи інші загрози. До того ж, досить невміло і з деяким запізненням. Очевидно, що їй не вистачає хорошого аналітичного продукту. Не знаю, наскільки ця влада буде готова ним користуватися, але, загалом, на столі має бути пакет документів, яким можна було б скористатися, коли з'явиться вікно можливостей", - зазначив ексгенпрокурор.

Фінансування планують отримувати "від звичайних громадян і бізнесу". "Є багато людей, які готові підтримати таку платформу, з приватного сектору зокрема", - сказав Рябошапка.

Водночас він зазначив, що його соратники, також колишні члени команди Зеленського - ексглава ОП Андрій Богдан і експрем'єр Олексій Гончарук - участі у створенні зазначеного аналітичного центру на цьому етапі не беруть.

На уточнювальне запитання про членів своєї команди він зазначив, що "це люди з великим високим авторитетом. Ми будемо працювати, щоб нам було не соромно не тільки перед українцями, а й перед ними теж".

Очолювати "Інститут демократії і верховенства права" буде сам Рябошапка.

"Якщо брати структуру, буде наглядова рада, яка складатиметься з шанованих людей, досвідчених, вже у віці, з історією, з біографією. Але практичне, адміністративне керівництво буде за мною", - резюмував ексгенпрокурор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram