ГоловнаПолітика

РНБО попередила про загрозу дефіциту води в Україні

Імовірність маловоддя вимагає оптимізації використання водних ресурсів і економного водоспоживання.

РНБО попередила про загрозу дефіциту води в Україні
Фото: lib.ru

В Україні існує загроза водного дефіциту. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив під час засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісною питною водою.

Згідно з повідомленням пресслужби РНБО, Державне агентство водних ресурсів України надало інформацію про те, що останні п'ять років були маловодними і існує ймовірність виникнення водного дефіциту в басейнах деяких річок, які мають значне антропогенне навантаження.

Водночас Данілов зазначив, що ймовірність маловоддя потребуватиме оптимізації використання водних ресурсів та економного водоспоживання.

Крім цього, секретар РНБО звернув увагу на важливість проведення повної інвентаризації джерел підземних вод питної якості та артезіанських свердловин з метою залучення їх до систем водопостачання.

На засіданні також обговорювалася необхідність залучення додаткових фінансових ресурсів для модернізації систем централізованого водопостачання для забезпечення населення якісною питною водою.

Нагадаємо, у квітні в Україні зареєстрували найнижчий за століття рівень води в річках. Це зумовлено безсніжною зимою і відсутністю дощів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram