ГоловнаСуспільствоЖиття

Секретар РНБО закликав Кабмін забезпечити додаткові запаси продовольства в Держрезерві

"Питання продовольчої безпеки держави є пріоритетним і перебуває на контролі президента".

Секретар РНБО закликав Кабмін забезпечити додаткові запаси продовольства в Держрезерві
Алексей Данилов
Фото: ЦЕНЗОР

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Кабінет Міністрів повинен забезпечити додаткове накопичення продовольства в системі державного матеріального резерву.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

"Питання продовольчої безпеки держави в контексті реалізації заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID-19 є пріоритетним і перебуває на контролі президента Володимира Зеленського. Глава держави постійно акцентує увагу на необхідності стійкого і гарантованого забезпечення продовольством всіх українських громадян, і карантинні заходи не можуть впливати на стабільність цього процесу", - підкреслюється в повідомленні.

Відзначається, що Данилов направив прем'єр-міністру Денису Шмигалю лист з проханням доручити Міністерству розвитку економіки і сільського господарства разом з іншими держорганами опрацювати питання про доцільність перегляду номенклатури продовольчої групи товарів і, за необхідності, збільшити перелік товарів і обсягів їх накопичення в системі держрезерву.

На нараді Кабміну Данилов звернув увагу на необхідності переглянути систему формування держрезерву.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінекономіки кожні два дні робить зріз щодо торгових мереж і опитує ритейлерів на предмет наявності продуктів харчування і товарів першої необхідності.

17 березня Верховна Рада без обговорення прийняла законопроєкт про коронавіруси №3219 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)". Зокрема, цим законом передбачається контроль за цінами на ліки, товари медичного призначення та соціально значущі товари.

22 квітня Кабмін увів держрегулювання цін на продукти і товари. Список складається з десятків пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram