ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко: в Києві - 800 км комунікацій зливової каналізації, велику частину не оновлювали десятиліттями

Мер столиці розповів про причини затоплень після дощів.

Кличко: в Києві - 800 км комунікацій зливової каналізації, велику частину не оновлювали десятиліттями
Фото: КГГА

У Києві – 800 кілометрів комунікацій зливової каналізації, більшу частину яких не оновлювали десятиліттями.

Про це повідомив на брифінгу мер столиці Віталій Кличко, відповідаючи на питання ЗМІ щодо підтоплень у місті під час недавніх дощів.

"Після дуже посушливих двох місяців весни, початок травня був багатим на зливи. За даними метеоцентру, у столиці за три дні випала місячна норма опадів. Гідрослужба комунальної корпорації «Київавтодор» працює в посиленому режимі. Біля проблемних ділянок під час злив чергувала і працювала спецтехніка. Зокрема, біля станцій метро «Дорогожичі» та «Лівобережна»", – розповів Кличко.

"Також комунальні служби очищають стоки. Адже шквальний вітер зриває листя і сміття, які забивають решітки водостоків. Я звертаюся й до жителів міста з проханням не викидати сміття на вулиці. Тому що його теж відносить у стоки", – додав він.

За словами мера, комунальні служби вивчають місця, де були підтоплення, щоби поставити там потужніші помпи. Також буде реконструйовано систему стокової каналізації на найбільш проблемних вулицях. Там, де зараз роблять капремонти доріг, зазначив Кличко, – уже ставлять нову систему зливової каналізації.

"Але, не будемо забувати, що в Києві – 800 кілометрів комунікацій зливової каналізації. Більшу частину яких не оновлювали десятиліттями. І вона дуже застаріла", – підкреслив мер.

Нагадаємо, 4 травня в Києві пройшла сильна злива з градом, після якої затопило низку вулиць і переходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram