ГоловнаСуспільствоЖиття

Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ, який збирав дані про українські ракети

Затриманому оголошено про підозру в зраді.

Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ, який збирав дані про українські ракети
Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідники Служби безпеки України затримали агента ФСБ Росії, який намагався отримати інформацію про українські військові розробки в ракетобудівній галузі.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Співробітники СБУ встановили, що житель Луганської області за завданням російської спецслужби встановив контакти з військовослужбовцями Збройних сил України в районі проведення операції Об'єднаних сил, які мали доступ до відповідної документації. За передачу відомостей, що цікавлять російську сторону, агент запропонував військовим матеріальну винагороду, про що вони повідомили українську спецслужбу", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що агента затримали 6 травня під час спроби передачі представникам ФСБ РФ технічної документації про сучасний ракетний комплекс за допомогою месенджера.

Фото: ssu.gov.ua

За висновком експертів, ця інформація містить відомості, що становлять державну таємницю, а її розголошення могло завдати суттєвої шкоди обороноздатності країни.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в квітні СБУ повідомила про підозру в держзраді власнику однієї з найбільших компаній-провайдерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram