ГоловнаПолітика

Зеленський схвалив подальше пом'якшення карантину

"Нинішні показники дозволяють розглядати майбутні етапи пом'якшення карантину і рухатися вперед з плануванням".

Зеленський схвалив подальше пом'якшення карантину
Фото: president.gov.ua

В Офісі президента відбулася традиційна селекторна нарада під головуванням Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусу. У ній узяли участь представники Кабінету Міністрів, Міністерства охорони здоров'я та правоохоронних органів.

Про це повідомляють на сайті ОП.

На нараді обговорили заходи, що їх вживають інші країни для безпечного виходу з карантину, а також можливі етапи пом'якшення обмежень в Україні. Крім того, Міністерство охорони здоров'я повідомило, що кількість хворих, які звертаються з пневмонією, зменшується.

"Нинішні показники дозволяють розглядати майбутні етапи пом'якшення карантину і рухатися вперед з плануванням. Однак потрібно дивитися на ситуацію: відповідно до неї показники можуть змінюватися. Ми не можемо допустити великих спалахів коронавірусу", - заявив Зеленський.

Також на нараді повідомили, що вже працюють 569 продуктових ринків.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, своєю чергою, зазначив, що Європа дотримується карантинних обмежень, хоча і з послабленнями.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр повідомив, що Україна наразі йде тим сценарієм виходу з карантину, який прогнозували вчені та медики. Щоб уникнути нових спалахів, вихід з карантину було розбито на п'ять етапів.

Карантин в Україні діє до 22 травня і, ймовірно, буде продовжений. Але вже з 11 травня уряд вводить певні послаблення. Зокрема, буде дозволено відвідування парків, скверів, лісопаркових і прибережних зон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram