ГоловнаПолітика

Перший заступник голови ОП Сергій Трофімов: проти мене готують брудну провокацію через ліквідацію ДАБІ

"Даремно витрачають гроші. Це вже принципове питання".

Перший заступник голови ОП Сергій Трофімов: проти мене готують брудну провокацію через ліквідацію ДАБІ
Первый заместитель главы АП Сергей Трофимов
Фото: businessforecast.by

Перший заступник глави Офісу Президента Сергій Трофімов має інформацію про те, що проти нього готують чергову інформаційну атаку і провокацію, пов'язану з ліквідацією Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

Про це Сергій Трофімов сказав в інтерв'ю в програмі «В гостях у Дмитра Гордона».

Розповідаючи про те, що проти нього зараз дуже багато фейків, Сергій Трофімов зазначив: «Може бути це чиєсь замовлення, або якась спланована акція. З огляду на те, що я все частіше став з'являтися, мене приписують до якихось фейків і маніпуляцій, то «Велюр», то мер Черкас, зараз мені активно хочуть приписати схеми в ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція – ред.), які наша влада з ініціативи президента вже ліквідує цей розсадник корупції в будівельній сфері».

Трофімов також заявив, що в нього є інформація, що «готують якесь нове вкидання бруду з цього приводу. Але даремно витрачають гроші. Це вже питання принципове. Ми дотиснемо (ліквідацію ДАБІ та пов'язані з нею корупційні схеми – ред.). Це буде успішний кейс у боротьбі з корупцією».

Нагадаємо, Сергій Трофімов був призначений першим заступником глави Офісу Президента 21 травня 2019 року. Родом із Запоріжжя, закінчив Запорізький будівельний технікум і Бізнес-школу "Міжнародний інститут менеджменту". До перемоги Зеленського на президентських виборах Трофімов із 2005 року працював у ТОВ "Студія Квартал 95". З 2007 по 2019 рік – був виконавчим продюсером студії. Під час виборчої кампанії в штабі Зеленського очолював неформальну групу "Квартал". У даний час в Офісі Президента відповідає за регіональну політику.

Нагадаємо, у березні президент Володимир Зеленський заявив про ліквідацію ДАБІ та створення на її базі трьох держорганів на зміну: Державної сервісної служби містобудування, яка виконуватиме реєстраційні функції в галузі будівництва; Державного агентства техрегулювання, і Держінспекції містобудування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram