ГоловнаПолітика

Шмигаль чекає від Німеччини на чіткий сигнал про європейське майбутнє України

Прем'єр запевнив, що євроінтеграція залишається пріоритетом України.

Шмигаль чекає від Німеччини на чіткий сигнал про європейське майбутнє України
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль чекає від Німеччини на чіткий сигнал про європейське майбутнє України.

Про це повідомила пресслужба уряду за підсумками відеоконференції між Шмигалем і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка відбулася у вівторок.

Прем'єр-міністр запевнив, що європейська і євроатлантична інтеграція залишаються пріоритетом зовнішньополітичного курсу України.

"Сподіваюся, що ФРН під час головування в Раді ЄС у другій половині 2020 дасть чіткий сигнал щодо європейського майбутнього України", – сказав він.

Шмигаль підняв питання про можливість отримання промислового безвізу з країнами Євросоюзу, а також приєднання України до Партнерства заради миру розширених можливостей НАТО.

Нагадаємо, що у 2018 році Євросоюз ухвалив план секторальної інтеграції України, який не гарантує формального членства в ЄС, але дає змогу користуватися багатьма перевагами. План передбачає вступ України до Енергетичного союзу, Єдиного цифрового ринку, митного союзу ЄС, а також асоціацію із Шенгенською зоною.

У 2019 Верховна Рада внесла зміни до Конституції України, які закріплюють курс країни на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та НАТО, а також виключили з неї норму про можливість оренди іноземною державою військових баз в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram