ГоловнаПолітика

Заступника глави Одеської ОДА звільнили через затримку виплат медикам

Віталій Свічинський відповідав за соціальний і медичний напрямок.

Заступника глави Одеської ОДА звільнили через затримку виплат медикам
Фото: oda.odessa.gov.ua

Заступника голови Одеської ОДА Віталія Свічинського звільнили з посади через затримку з доплатами медикам екстреної допомоги. Про це повідомив у Facebook голова адміністрації Максим Куций.

"Ще минулої п'ятниці прийняв рішення про звільнення заступника Віталія Свічинського, який відповідав за соціальний і медичний напрямок і не впорався з поставленими завданнями. Останньою краплею стали затримки з доплатами медикам "швидкої". Держслужбовець знав про це, але не зробив достатньо дій, щоб вирішити цю проблему", - заявив Куций.

Він додав, що співробітникам департаменту фінансів довелося два дні вручну проводити виплати працівникам Одеського обласного центру екстреної допомоги.

Куций зазначив, що Свічинський просив відстрочити звільнення до вівторка, щоб він отримав всі розрахунки. Він заявив, що дав йому звільнитися "без принижень і ганьби".

Нагадаємо, в Офісі президента пояснили затримку виплат в розмірі 300% окладу лікарів, які задіяні в боротьбі з коронавірусом, юридичною колізією. Багато регіонів керувалися наказом Міністерства соціальної політики від 2003 року, згідно із яким надбавки нараховувалися за погодинну роботу.

Виплати за квітень відбуваються за іншою формулою - через підписані договори з Національною службою здоров'я України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram