ГоловнаПолітика

ДБР завершило розслідування проти нардепки Софії Федини про погрози Зеленському

Справу мають передати до суду.

ДБР завершило розслідування проти нардепки Софії Федини про погрози Зеленському
Фото: eurosolidarity.org

Державне бюро розслідувань завершило розслідування кримінального провадження про погрози президенту Володимиру Зеленському з боку депутатки Верховної Ради Софії Федини.

Про це вона повідомила у фейсбуці.

8 травня слідчий ДБР повідомив її про те, що "досудове розслідування, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 22019000000000317 від 28.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.1 ст.346 КК України, завершено, а зібрані під час розслідування докази є достатніми для складання обвинувального акта".

Фото: facebook.com/sofiya.fedyna

Крім того, 12 травня в Печерському райсуді Києва відбулося засідання, на якому прокурору відмовили в продовженні терміну виконання обов'язків, накладених на Федину в рамках особистого зобов'язання.

Фото: facebook.com/sofiya.fedyna
 

Нагадаємо, що 26 жовтня депутатка Верховної Ради Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій (їй теж вручили підозру) записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського, який перед цим відправився на Донбас.

"Ми з Марусею йшли й говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний… Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоби це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову", – говорить на цьому відео Федина. – "Мені б дуже хотілося, щоби під час його перебування там трохи «накрили»".

Після цього на Федину посипалися скарги до органів від депутатів, і Генеральна прокуратура порушила кримінальне провадження щодо обох жінок.

Федина входила до першої п'ятірки виборчого списку "Європейської солідарності" на дострокових виборах до Верховної Ради в липні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram