ГоловнаПолітика

Єрмак провів телефонну розмову з політичними радниками глав країн "нормандського формату"

Обговорювалася підготовка відеоконференції ТКГ.

Єрмак провів телефонну розмову з політичними радниками глав країн "нормандського формату"
Фото: Lb.ua

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з політичними радниками глав країн-учасниць "нормандського формату" - Франції, Німеччини та Росії.

Сторони обговорювали питання безпеки, досягнення режиму всеосяжного припинення вогню і доступу СММ ОБСЄ на непідконтрольну територію Донбасу. Про це повідомили в пресслужбі ОПУ.

Також мова йшла про підготовку відеоконференції Тристоронньої контактної групи, де Україна матиме розширене представництво, включаючи віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, заступників міністрів і нардепів.

"Вважаю, що розширення і підвищення рівня представництва в ТКГ допоможе вдосконалити режим припинення вогню. Саме тому вже на наступній конференції ТКГ Україна буде представлена заступником міністра оборони", - заявив Єрмак.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 5 травня підписав указ про створення делегації України для участі в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. Делегацію України в ТКГ очолив другий президент Леонід Кучма.

Його першим заступником став віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков, а заступником - народний депутат Олександр Мережко.

Представником у підгрупі з безпеки замість Богдана Бондаря став заступник міністра оборони Олександр Поліщук.

Сім'ї полонених українців в ОРДЛО звернулися до Володимира Зеленського з проханням включити Уповноважену з прав людини Людмилу Денісову до складу української делегації Тристоронньої контактної групи. З аналогічним проханням звернулися звільнені політв'язні, в тому числі Олег Сенцов і Олександр Кольченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram