ГоловнаПолітика

"Голос" запропонував називати ТКГ товариством колективного геморою

Росія може зробити учасниками переговорів одіозних персонажів на кшталт Слуцького або Калашникова.

"Голос" запропонував називати ТКГ товариством колективного геморою
Встреча Президента Украины с членами украинской части Трехсторонней контактной группы по мирному урегулированию ситуации на Донб
Фото: пресс-служба президента

Лідер фракції "Голос" Сергій Рахманін різко розкритикував рішення президента Володимира Зеленського підвищити рівень представництва України в Тристоронній контактній групі.

Про це йдеться в його заяві, поширеній пресслужбою "Голосу".

"Справа навіть не в тому, що тепер за бюджетні кошти в нас буде солідна делегація, що складається з чиновників і глав парламентських комітетів у структур, яка не є офіційною й рішення якої не є офіційними та не мають ніяких юридичних наслідків. Річ у тому, що, згідно із заявою керівника Офісу президента пана Єрмака, він чекає такого ж дзеркального кроку від російської сторони", – сказав Рахманін.

Він передбачає, що Росія може включити до складу ТКГ таких одіозних особистостей, як Леонід Слуцький, Леонід Калашников, Ярослав Нілов або Дмитро Булгаков.

"Ми отримаємо Леоніда Слуцького, який вживає слово нацизм завжди, коли згадує Україну, і погрожував України війною, якщо буде обговорюватися питання баз на території України. Ми отримаємо Леоніда Калашникова, який говорив, що Україна знищить усе населення Донбасу і який закликав закрити для України Керченську протоку. Ми отримаємо Ярослава Нілова, одного з керівників партії ЛДПР, яка вустами свого лідера, «вимагала превентивно знищити Україну». Ми отримаємо заступника міністра оборони Булгакова, який віджимав наші кораблі в Криму. Я пропоную, щоби не було ніяких ілюзій, віддати належне мудрості президента та перейменувати ТКГ у Товариство колективного геморою", – заявив Рахманін.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 5 травня підписав указ про створення делегації України для участі в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. Раніше Україна була представлена в ТКГ уповноваженими представниками.

Делегацію України в ТКГ очолив другий президент Леонід Кучма. Його першим заступником став віцепрем'єр-міністр із питань реінтеграції Олексій Резніков, а заступником – народний депутат Олександр Мережко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram