ГоловнаПолітика

Росія ініціює засідання Ради Безпеки ООН для обговорення Мінських домовленостей

Воно може пройти 18 лютого.

Росія ініціює засідання Ради Безпеки ООН для обговорення Мінських домовленостей
Заседание совбеза Генассамблеи ООН в Нью-Йорке, 20 сентября 2017.
Фото: EPA/UPG

Росія ініціює проведення засідання Ради Безпеки ООН для обговорення Мінських домовленостей. Про це повідомив заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський, передає "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з п'ятою річницею Комплексу заходів з реалізації Мінських домовленостей, а також у зв'язку з п'ятою річницею ухвалення резолюції РБ ООН 2202 Росія запропонувала провести брифінг Ради безпеки", - заявив він.

За словами Полянського, засідання може відбутися 18 лютого. Він додав, що РФ зажадала проведення відкритого засідання за участю представника Секретаріату ООН, який повинен надати інформацію про прогрес реалізації Комплексу заходів.

Нагадаємо, в липні 2019 року Росія ініціювала засідання Радбезу ООН через український мовний закон. Вона вже намагалася його ініціювати в травні, але Радбез відмовився засідати з цього питання.

На початку засідання представники кількох країн висловилися проти розгляду цього питання, зокрема, в день інавгурації нового президента України, заявляючи про намір Росії чинити в такий спосіб тиск на Київ. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram