ГоловнаПолітика

Офіс президента пообіцяв, що Зеленський відобразить поїздку в Оман у своїй декларації

"Поїздка президента України в Оман не була офіційним візитом, не мала офіційного статусу і відбувалася за особисті кошти".

Офіс президента пообіцяв, що Зеленський відобразить поїздку в Оман у своїй декларації
Фото: Офис президента

Офіс президента України розглянув депутатський запит про візит Володимира Зеленського в Оман.

Відповідь від 7 лютого з підписом Андрія Богдана опублікував у фейсбуці депутат фракції "Європейська Солідарність" Володимир Ар'єв.

"Щодо офіційного статусу... Поїздка президента України в Оман не була офіційним візитом, не мала офіційного статусу і відбувалася за особисті кошти. Тому організаційно-протокольний супровід не здійснювався, делегація не передбачалася", - йдеться в документі.

"Щодо проживання президента в п'ятизірковому готелі, його перельоту разом з дружиною рейсовим літаком, а також суми, яку глава держави заплатив за переліт і проживання в готелі, підкреслюємо, що приватна поїздка передбачає особисті витрати на неї, а вся інша інформація буде оприлюднена в декларації президента", - підкреслили в ОП.

Також буде оприлюднено інформацію про вартість повернення Зеленського в Україну.

Наголошено, що вся офіційна інформація про зарубіжні поїздки президента публікується його пресслужбою.

Фото: facebook.com/volodymyr.ariev

Фото: facebook.com/volodymyr.ariev

Нагадаємо, на Різдво Зеленський полетів в Оман. Після того, як у ЗМІ з'явилася ця інформація, Офіс президента повідомив, що голова держави вирушив до Оману з робочою поїздкою "для зустрічей на вищому рівні" - з відповідальним за іноземні справи міністром Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою і виконавчим президентом Державного генерального резервного фонду Абдулсаламом аль-Муршиді.

Судячи з офіційних фото, переговори відбулися в одному з місцевих готелів і пройшли в один день, хоча Зеленський перебував у країні з 5 по 8 січня.

Вранці 8 січня прессекретарка Зеленського Юлія Мендель повідомила, що він перериває свій візит через катастрофу літака МАУ в Ірані. Незважаючи на це, до Києва Зеленський повернувся тільки вночі 9 січня, майже через добу після аварії.

Міністерство закордонних справ і Офіс президента заявили, що "свого часу" пояснять різдвяну поїздку Зеленського в Оман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram