ГоловнаПолітика

Законопроєкт про дезінформацію вимагає додаткового обговорення, - Бородянський

Проєкт уже широко обговорювало професійне співтовариство і деякі питання викликали дискусії.

Законопроєкт про дезінформацію вимагає додаткового обговорення, - Бородянський
Фото: Макс Левин

Міністерство культури, молоді та спорту планує продовжити допрацьовувати законопроєкт про протидію дезінформації. Про це повідомив голова Мінкульту Володимир Бородянський у своєму телеграмі. 

Міністр зазначив, що на цей момент законопроєкт перебуває на етапі публічних обговорень, який триватиме.

"Підкреслюю, на сьогодні ми маємо тільки законопроєкт. Він широко обговорюється професійним співтовариством, уже проведено першу стратегічну сесію, де було визначено основні блоки питань, що викликають дискусії і вимагають додаткового професійного обговорення", - зазначив Бородянський.

За його словами, тільки після етапу додаткових обговорень проєкт буде доопрацьовано і винесено на розгляд уряду.

"Це буде прозорий процес, і перед внесенням законопроєкту до ВР обґрунтовані пропозиції міністерств, професіоналів, громадськості та наших міжнародних партнерів буде враховано", - додав міністр.

Нагадаємо, на початку листопада Бородянський заявив, що має намір ініціювати введення кримінальної відповідальності для журналістів за маніпуляцію інформацією.

15 листопада Мінкультури презентувало проєкт закону "про протидію дезінформації". Журналістів і редакторів українських ЗМІ зібрали на обговорення основних пунктів.

У міністерстві пропонують створити посаду омбудсмана з питань інформації, який зможе моніторити інформаційний простір, знаходити дезінформацію і подавати за неї до суду. За порушення закону передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram