ГоловнаПолітика

У "СН" виступили проти законопроєкту Бородянського про дезінформацію

Проти були всі члени комітету ВР з гуманітарної політики від фракції "Слуга народу".

У "СН" виступили проти законопроєкту Бородянського про дезінформацію
Фото: facebook/Никита Потураев

Члени комітету ВР з гуманітарної та інформаційної політики від фракції "Слуга народу" виступили проти законопроєкту міністра культури Володимира Бородянського "Про протидію дезінформації". Про це заявив заступник голови комітету Микита Потураєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Прошу не сміятися, але в "Слузі народу" теж проти законопроєкту "Про протидію дезінформації". Всі члени нашого комітету від фракції "Слуга народу" виступили проти законопроєкту, в тому числі і робоча група, яка розробляла законопроєкт "Про медіа", - заявив Потураєв на громадському обговоренні законопроєкту, передає "Інтерфакс-Україна".

Нардеп також привітав ініціативу Мінкульту продовжити роботу над проєктом закону.

Нагадаємо, сьогодні повідомляли, що міністр культури Володимир Бородянський планує продовжити допрацьовувати законопроєкт про протидію дезінформації. Він зазначав, що зараз законопроєкт перебуває на етапі громадських обговорень, який ще продовжать.

Кілька неурядових організацій з питань свободи ЗМІ, асоціації журналістів критикували документ через сильне втручання держави в роботу ЗМІ. У тому числі і голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко назвав законопроєкт про дезінформацію серйозною атакою на свободу слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram