ГоловнаПолітика

Екскандидата в депутати від ОПЗЖ оголосили в розшук і заочно заарештували

Торнер виявився громадянином Молдови Дмитром Некрасовим, розшукуваним за втечу з місць позбавлення волі.

Екскандидата в депутати від ОПЗЖ оголосили в розшук і заочно заарештували

Національна поліція оголосила в розшук екскандидата в народні депутати від партії "Опозиційна платформа - За життя" Дмитра Торнера (Некрасова).

Відповідна картка з'явилася в списку розшукуваних осіб на сайті Міністерства внутрішніх справ, передає "Інтерфакс-Україна".

Торік Торнер балотувався у Верховну Раду від партії ОПЗЖ, але Центральна виборча комісія скасувала його реєстрацію, оскільки МВС і Служба безпеки надали дані про використання ним підроблених паспортів.

Згідно з оприлюдненою інформацією, Торнер є громадянином Молдови, справжнє ім'я - Дмитро Некрасов, на батьківщині його також оголошено в розшук.

В Україні йому висунуто підозри за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ч. 4 ст. 358 (використання підроблених документів) Кримінального кодексу. Також йому заочно обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, 19 липня 2019 ЦВК зняла з виборів кандидата від партії Медведчука з п'ятьма паспортами і без громадянства України. Повідомляли, що Дмитро Торнер виявився громадянином Молдови Некрасовим Дмитром Григоровичем, розшукуваним за втечу з місць позбавлення волі. 

Українські правоохоронці визнали, що всі вилучені в нього паспорти недійсні і підлягають знищенню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram