ГоловнаПолітика

Разумков після скандалу з собакою порадив депутатам слідкувати за словами

Спікер попередив, що з крісел Ради можна "дуже швидко" вилетіти.

Разумков після скандалу з собакою порадив депутатам слідкувати за словами
Фото: facebook/Владимир Струмковский

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков порадив депутатам слідкувати за словами під час ефірів і бути ближчими до народу.

Про це він сказав під час засідання погоджувальної ради у понеділок.

"Я б хотів звернутися до всіх народних депутатів: іноді, м'яко кажучи, уважніше ставитися до того, що ми говоримо. Не тільки під час ефірів, а й під час нашої роботи і спілкування з людьми. Я розумію, що ми можемо робити помилки, як і всі інші, але відповідальність, яка лежить на народних депутатах, більша, ніж на інших", - сказав Разумков.

Він зазначив, що з боку виглядає так, ніби у стінах Верховної Ради "інший клімат і люди починають жити в іншій реальності".

"Не потрібно забувати, і минулі вибори показали це, що ситуація може дуже швидко змінитися. І із не зовсім зручних крісел Верховної Ради України можна опинитися ближче до людей. Я дуже рекоменду усім частіше спілкуватися з людьми, чути проблеми, якщо є можливість - допомагати їх вирішувати", - сказав Разумков.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня в Україні виник скандал навколо висловлювань депутата зі "Слуги народу" Євгена Брагаря.

Під час телевізійного шоу на телеканалі "112" у студію зателефонувала пенсіонерка з Кіровоградської області і запитала, як прожити, якщо уся пенсія йде на комуналку. Депутат на це відповів: "Якщо собака у дворі елітної породи, можете її продати і спокійно заплатити".

Фракції "Слуга народу" довелося просити вибачення за слова свого депутата, а сам він заявив, що "є новим обличчям у політиці і ще не навчився відповідати на чутливі питання".

Фраза про собаку і комуналку стала вірусним мемом у соцмережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram