ГоловнаПолітика

Чапутович заявив, що Польща не планує брати участь у нормандських переговорах

Він зазначив, що його країна не має наміру поліпшувати відносини з РФ, поки та не почне дотримуватися вимог міжнародного права.

Чапутович заявив, що Польща не планує брати участь у нормандських переговорах
Фото: ipress.ua

Польща не є прихильницею політики поліпшення відносин з Росією без виконання нею норм міжнародного права. Про це в інтерв'ю Польському агентству преси заявив голова МЗС Яцек Чапутович, пише "Укрінформ".

"Ми вважаємо, що Росія повинна повернутися на шлях дотримання норм міжнародного права. Ми критично налаштовані до політики, яка передбачає відновлення співпраці з Росією без виконання нею цієї умови", - пояснив він.

Голова польського МЗС зазначив, що Варшава не планує брати участь у переговорах у  нормандському форматі, за які відповідальні РФ, Україна, Франція та Німеччина.

"Поки президент України говорить, що в цій формулі можна щось отримати, він буде мати нашу підтримку. Ми хотіли б, щоб Україна досягла своєї мети: миру, суверенітету, територіальної цілісності. Ми й надалі будемо її підтримувати", - запевнив Чапутович.

Нагадаємо, 27 січня президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Сторони обговорили ситуацію в Україні в контексті відносин з Росією і окупації Криму і частин Донецької і Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram