ГоловнаПолітика

Депутат зі "Слуги народу" назвала соціолога Головаху "дідусем позаминулого століття"

Відзначився черговий нардеп Зеленського.

 Єлизавета Богуцька
Фото: krymr.com
Єлизавета Богуцька

Депутат Верховної Ради Єлизавета Богуцька зі "Слуги народу" назвала авторитетного соціолога, доктора філософських наук Євгена Головаху "дідусем позаминулого століття".

Таким чином вона вирішила прокоментувати виступ Головахи в ефірі ТРК "Україна", де він доводив необхідність традиційного перепису населення.

"Слід зараз [міністр Кабінету Міністрів] Дубілет у Шустера і якийсь Євген Іванович позаминулого століття. Стоїть майбутнє і минуле. Треш. І дідусь намагається розповісти Дубілету, як правильно проводити достовірний перепис, якщо двері агентам не відчиняє 25% людей. Думаю, що він і телефоном кнопковим користується, а вдома дзвонить з дискового, який застромлено у спеціальну розетку", - написала Богуцька.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів має намір відмовитися від традиційного перепису населення. Дмитро Дубілет вважає, що за допомогою цих мобільних операторів і електронних реєстрів була отримана "досить точна модель" для підрахунку чисельності населення України. Вона показала, що в Україні залишилося усього 37,289 млн осіб.

Він визнає, що цей метод не дає відповіді на більш спеціалізовані питання, такі як склад сім'ї, житло, національність та ін. Але Дубілет вважає, що для відповіді на них можна придумати точкові і дешевші способи дослідження.

Професійні соціологи впевнені, що електронний перепис населення, запропонований урядом, є неефективним і неточним.

Перший і поки останній перепис у незалежній Україні було проведено у 2001 році. Тоді чисельність населення країни становила 48,457 млн осіб. До цього українців "переписували" ще у складі СРСР у 1989 році. Тоді в Українській РСР проживало 51,7 млн. осіб.

Уряд планував всеукраїнський перепис населення на 2011 рік. Згодом його спочатку перенесли на 2012 рік, потім на 2013 рік, потім на 2014 рік, після чого на 2016-й рік. У грудні 2015 року уряд уп'яте переніс перепис населення - на 2020 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram