ГоловнаСуспільствоЖиття

"Слуга народу" Брагар написав заяву в поліцію на волонтерку, яка відмовилася їхати в автобусі через російський серіал

Він вважає, що її слова дискримінують за мовною ознакою.

"Слуга народу" Брагар написав заяву в поліцію на волонтерку, яка відмовилася їхати в автобусі через російський серіал
Фото: facebook.com/yvbragar

Нардеп від фракції "Слуга народу" Євген Брагар написав заяву в поліцію на волонтерку Настю Конфедерат, яка разом зі своєю подругою перервала поїздку в автобусі "Луцьк-Київ" через відмову вимкнути там серіал російською мовою.

На його думку, дівчина скоїла злочин за ст. 161 КК України - порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань і ін. ознак. Про це нардеп написав на своїй сторінці в Facebook.

"Заяву подано щодо висловлювань про те, що російська мова не повинна звучати в Україні. Це висловлювання є дискримінацією за мовною ознакою. Не має значення, яку саме мову дискримінують", - висловився народний депутат.

Нагадаємо, двоє дівчат, які їхали з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі Миколи Сорочука, були змушені посеред траси вийти з автобуса через незгоду водія і пасажирів вимкнути серіал. Перевізник пообіцяв звільнити водія.

Брагар вступився за водія автобуса "Луцьк-Київ", і сказав, що не допустить його звільнення, а на дівчат напише заяву в поліції.

Потім нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива запропонував цьому водію роботу та юридичну підтримку в суді. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram