ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ припинила промислове виробництво фальсифікованого алкоголю

Контрафакт виробляли в промислових масштабах на лікеро-горілчаному заводі в Чернігівській області.

СБУ викрила механізм масштабної фальсифікації і збуту контрафактного алкоголю в різні регіони України. Про це повідомив пресцентр відомства.

Фото: СБУ

"Ще наприкінці минулого року оперативники спецслужби викрили в Тернопільській області підпільну мережу з реалізації алкосурогату. Контрафакт ділки реалізовували під виглядом продукції одного з підприємств, яке припинило свою діяльність ще в 2016 році. Аналогічну схему СБУ блокувала днями також у Києві", - сказано в повідомленні.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Встановлено, що контрафакт виробляли в промислових масштабах на лікеро-горілчаному заводі в Чернігівській області. Організатори схеми продавали його з підробленими акцизними марками та без сплати до бюджету обов'язкових платежів через установи роздрібної торгівлі по всій країні.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Співробітники служби провели низку обшуків за місцем розташування виробничих потужностей у Чернігівській області, а також на складах у Києві й області.

Фото: СБУ

Під час слідчих дій правоохоронці також виявили в столиці ще один підпільний цех, на якому організатори угоди виготовляли лікери з ароматизаторів і смакових добавок, термін придатності яких закінчився минулого року.

Усього під час обшуків було вилучено майже 5 тис. розфасованого по пляшках контрафактного алкоголю і елементи маркування. Вилучені докази відправили на експертизу.

Тривають слідчі дії. Перевіряються факти збуту контрафакту в інших областях.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) КК України.

Нагадаємо, в травні 2019 року в Хмельницькій області поліція вилучила з обігу 10 тонн фальсифікованого спирту. Крім цього, вилучили 4300 літрів "горілки" і "коньяку", а також лінію для виробництва паперової тари для цього алкоголю. В основному вся фальсифікована продукція розфасовувалася в тару типу "bag-in-box".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram