ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відправив у психлікарню чоловіка, який замалював фарбою надгробки на могилах воїнів АТО

Експертиза показала, що обвинувачений має хронічний розлад психічної діяльності.

Суд відправив у психлікарню чоловіка, який замалював фарбою надгробки на могилах воїнів АТО
Фото: Полиция Черниговской области

У Чернігівській області суд відправив на примусове психіатричне лікування чоловіка, який пошкодив надгробні пам'ятники учасникам АТО в місті Мена у вересні минулого року.

Відповідне рішення 27 січня ухвалив Менський районний суд, передає УНІАН.

Так, суд задовольнив клопотання прокурора про застосування до обвинуваченого у вандалізмі примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу зі звичайним наглядом.

Відзначають, що, за висновком судово-психіатричного експерта, обвинувачений має хронічний розлад психічної діяльності.

"У результаті цього він не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними в період скоєння кримінального злочину. Зважаючи на свій психічний стан у цей час чоловік позбавлений можливості правильно сприймати обставини і давати свідчення", - йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, у вересні 2019 року зловмисник на центральному кладовищі міста Мена замалював фарбою обличчя на п'яти пам'ятниках загиблим бійцям АТО. Вандалом виявився раніше тричі судимий житель Сновська, якого притягували до кримінальної відповідальності за завдання тяжких тілесних ушкоджень, замах на вбивство і підпал церкви. У приватних розмовах він неодноразово висловлював зневагу до Революції гідності й АТО, а загиблих героїв називав зрадниками.

Йому було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу (наруга над могилою).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram