ГоловнаСуспільствоЖиття

Через борги 16 міст можуть залишитися без тепла з 1 лютого

Загальна заборгованість, яку потрібно погасити, становить 406 млн грн.

Через борги 16 міст можуть залишитися без тепла з 1 лютого
Фото: cit.ua

З 1 лютого в Україні можуть відключити опалення в 16 населених пунктах через заборгованість 18 обласних теплокомуненерго. Про це сказано в повідомленні НАК "Нафтогаз України".

Загальна заборгованість, яку тепловикам потрібно погасити, становить 406 млн грн.

"Нафтогаз" не має права постачати природний газ тепловикам, які неналежно виконують графік розрахунків", - зазначили в компанії.

Сьогодні, 30 січня, крайній термін, коли підприємства-боржники можуть погасити заборгованість. Якщо цього не станеться, то "Нафтогаз" не зможе постачати газ для опалення.

У такому разі проблеми з опаленням можуть виникнути в Одесі, Кривому Розі, Дніпрі, Калуші, в селищі Щастя Луганської області, Старобільську, Полтаві, Сумах, Харкові та інших населених пунктах.

Фото: naftogaz

Нагадаємо, нещодавно "Нафтогаз" розрахував ціну на газ за новою методикою Кабміну. Відповідно до неї, в січні 2020 року гуртова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким "Нафтогаз України" постачає газ у рамках спеціальних зобов'язань (ПСЗ), складе 4,65 грн за кубометр. Таким чином, скасовується попередня гарантована урядом ціна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram