ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укравтодор" має намір побудувати біля Києва три нові розв'язки

Їх будуватимуть за кредитні кошти ЄБРР і ЄІБ.

Підприємство "Укравтодор" має намір збудувати три нові розв'язки на трасі Київ - Одеса і Київ - Чоп. Як відзначили на сайті підприємства, уже оголошено відповідний тендер на закупівлю робіт з будівництва.

Тендер оголошено на будівництво розв'язок на трасах: М-05 Київ - Одеса км 15+390, км 21+847 і М-06 Київ - Чоп км 21+767.

Фото: Укравтодор

Розв'язки мають намір побудувати за рахунок позик Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

"Будівництво зазначених транспортних розв'язок забезпечить розвантаження транспортних вузлів на зазначених міжнародних автомобільних дорогах, а також поліпшить безпеку руху в місцях концентрації транспорту на під'їздах до міста Києва, що загалом позитивно вплине на розвиток дорожньої інфраструктури", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 27 січня в Києві відбулася презентація програми оновлення українських доріг, яку представили прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр інфраструктури України Владислав Криклій і керівник "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Держава планує оновлення 6 тис. км доріг. За словами Кубракова, наразі 90-95% всіх українських доріг мають незадовільний стан і близько половини з них потребують повного оновлення.

Крім того, радник прем'єра Юрій Голик повідомив, що на ремонт доріг у 2020 році додатково витратять 20 млрд грн, оскільки ВР дозволила залучати кредитні кошти обсягом до 20 млрд гривень на проведення дорожньо-будівельних робіт. Це стало можливим завдяки прийняттю законопроєктів №2660 і №2661 про внесення змін до Бюджетного кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram