ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" має намір упровадити фінансові гарантії якості доріг

Голова відомства впевнений, що зроблено це буде ще цього року.

"Укравтодор" має намір упровадити фінансові гарантії якості доріг
Александр Кубраков
Фото: facebook/Alexander Kubrakov

Держагентство автомобільних доріг "Укравтодор" має намір упровадити фінансові гарантії якості ремонту доріг. Про це повідомив голова відомства Олександр Кубраков в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Що ми хочемо впровадити цього року, я впевнений ми це впровадимо - це фінансове покриття гарантії, тобто дорогу введено в експлуатацію, ще частину коштів зарезервовано - так будуть прописані тендерні умови, щоб у нас був вплив на підрядні організації, тому що зараз механізм гарантії не застосовується, є гарантійні терміни, але ніхто не перевіряє, в якому вони (дороги) стані, а якщо щось не так, то впливу на підрядників практично немає", - зазначив Кубраков.

За його словами, залежності від виду ремонтів гарантійний термін буде 5-10 років.

Нагадаємо, 27 січня в Києві відбулася презентація програми оновлення українських доріг, яку представили прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр інфраструктури України Владислав Криклій і керівник "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Держава планує оновити 6 тис. км доріг. За словами Кубракова, поки що стан 90-95% українських доріг незадовільний і близько половини з них потребують повного оновлення.

Окрім того, радник прем'єра Юрій Голик повідомив, що на ремонт доріг 2020 року додатково витратять 20 млрд грн, оскільки ВР дозволила залучати кредитні кошти обсягом до 20 млрд гривень на проведення дорожньо-будівельних робіт. Це стало можливим завдяки прийняттю законопроєктів №2660 і №2661 про внесення змін до Бюджетного кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram