ГоловнаПолітика

Україна сподівається на допомогу Туреччини у звільненні політв'язнів у Криму і Росії

Зеленський обговорив з Ердоганом порушення прав людини в Криму й агресивну політику Росії в регіоні.

Україна сподівається на допомогу Туреччини у звільненні політв'язнів у Криму і Росії
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна сподівається на допомогу Туреччини у звільненні політв'язнів у Криму та Росії.

Про це він сказав на брифінгу за підсумками переговорів з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, який у понеділок прилетів до Києва на переговори.

"Ми говорили про війну на Донбасі, анексію Кримського півострова, порушення прав людини в Криму, агресивну політику Росії в регіоні. У всіх цих питаннях нам украй важлива послідовна підтримка Туреччини, а також практичні кроки Анкари в цьому напрямку. Україна розраховує на допомогу Туреччини в процесі звільнення політичних в'язнів-громадян України, в тому числі кримських татар, яких незаконно утримують у Криму і на території РФ", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, в листопаді Ердоган і Зеленський провели телефонну розмову, під час якої президент Туреччини запевнив у підтримці України.

Раніше, в жовтні, стало відомо про зустріч 11 жовтня президента Туреччини з російською парламентською делегацією. До її складу увійшли два "депутати Держдуми" від анексованого Криму - Наталія Поклонська та Руслан Бальбек. Зустріч відбулася на конференції спікерів парламентів з протидії тероризму і зміцненню регіональної взаємодії, де також були делегації Афганістану, Китаю, Пакистану і Туреччини.

МЗС України направило Туреччині ноту протесту. А в Меджлісі кримськотатарського народу розцінили зустріч Ердогана з кримськими "депутатами" як прикре непорозуміння і назвали "провокацією Кремля".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram